Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ajándékot vittek a katonák

Szöveg: Juhász László |  2008. december 19. 17:36

Az ajándékot adni a legnagyobb öröm. Ha gyerekeknek adunk, akkor még felemelőbb ez az érzés. Immár harmadik alkalommal élhették át ezt az örömteli pillanatot az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonái, amikor a novemberben megrendezett Műszaki Bál tombolabevételéből vásárolt ajándékaikat adták át a Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztálya számára.

Az osztály nemrég költözött új épületbe a kórházon belül. A szépen felújított kórtermek, modern színvonalú vizsgálók megfelelően biztosítják a gyerekek gyógyításához szükséges feltételeket. A kórházba zártság, a kórteremben fekvés az egyik legnehezebben elviselhető megpróbáltatás a kis betegek számára. A játékok mellett a tévézés, a filmnézés jelentene még szórakozást, de ennek technikai hátterével szűkösen rendelkezett a gyerekosztály.

Ennek a helyzetnek a javításán próbáltak segíteni a lehetőségeikhez mérten a szentesi katonák. Ajándékukat, egy színes televíziót, egy DVD lejátszót, valamint négy darab falra szerelhető TV-állványt Nyers József mérnök ezredes, az alakulat  parancsnoka adta át dr. Tóth Edit osztályvezető főorvosnak. Egyben tolmácsolta a személyi állomány jókívánságait a beteg gyerekek és az osztály dolgozói számára.

A karácsony az ajándékozás, a szeretet ünnepe. E nemes gesztussal próbált hozzájárulni az alakulat ahhoz, hogy a kórházban fekvő beteg gyerekek számára minél könnyebben elviselhető legyen a szüleiktől történő elszakítottság, és a szórakoztató időtöltés hozzájáruljon a gyógyulásukhoz.
A főorvos asszony meghatódva, nagy örömmel vette át az osztály, a gyerekek számára fontos szórakoztató eszközöket. Elmondta, hogy az új, szép kórtermekben nagy szükség van ezen eszközökre, hiszen vagy nem rendelkeztek televízióval, vagy tartó híján csak a sarokban lévő asztalon volt elhelyezhető, ahol viszont nem láthatta minden gyerek.

 

Fotó: A szerző felvételei