Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ajándékozni öröm

Beteg gyermekeknek vittek ajándékot a negyvenhatosok

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerő felvételei |  2022. december 22. 11:06

Az elmúlt évekhez hasonlóan az óesztendő végén ismét karitatív akciót hirdetett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalj Szegeden. Ezúttal az újszegedi Gyermekkórház kis betegeinek csaltak örömöt az arcukra a katonák.

Nagy László őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke még novemberben hívta életre az „Ajándékozni öröm” elnevezésű jótékonysági akciót, melynek az volt a célja, hogy adományokat gyűjtsön a szegedi gyermekkórház pici lakóinak. Az elmúlt hetekben a zászlóalj katonái apró ajándékokkal igyekeztek hozzájárulni, hogy még szebbé varázsolják a gyermekek karácsonyát.

Az adományokat december 20-án, kedden Nagy László őrnagy, Rajos István főhadnagy és Beregszászi Attila zászlós adták át az intézmény betegeinek. A gyermekek örömmel fogadták az apró kedvességeket; az intézmény dolgozói pedig köszönettel vették a különböző higiénés felszereléseket, melyekkel nagyban meg tudják könnyíteni a beteg gyermekek mindennapjait.

20221220-ajandek-Szeged-46osok-gyermekkorhaz (6)

A zászlóalj törzsfőnöke elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja ezekben a nehéz időkben a segítségnyújtást, apaként és parancsnokként egyaránt kiemelt figyelmet szentel a gyermekek és elesettek megsegítésére.

A gondosan csomagolt ajándékdobozok gyermekjátékokat, könyveket, rajzeszközöket rejtettek, de az ellátáshoz szükséges pelenkák, gyermek higiéniai eszközök is kerültek a csomagokba. A katonák igyekeztek a gyermekük mellett bent tartózkodó szülő komfortjához is hozzájárulni, könnyen mosható és fertőtleníthető székeket, etetőszéket is vittek az egészségügyi intézménybe, ahol az ajándékátadáskor dr. Bereczky Csaba intézményvezető és kollégái fogadták őket.