Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akár harckocsin is érkezhet az ifjú pár

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. április 23. 9:49

Tankkal is lehet már menni az esküvőre egy szentpétervári cégnek köszönhetően. Az orosz városokban a hatajtós, hosszú limuzinok már nemigen keltik fel senki érdeklődését, annyi van belőlük.

Ezért a szentpétervári rendezvényszervezők ezúttal military stílusú esküvőt kínálnak: miután mindössze két hely van a tankban a vezető és a parancsnok számára, a vőlegény és a menyasszony a tetőn foglal helyet, s ha akarják, a menyasszony csokor helyett akár gépfegyvert is tarthat a kezében: nem igazi, de úgy néz ki, és annyit nyom, mint a valódi.

Esküvő esetén a kocsit lemossák, fehér álcázóhálóval vonják be, s az ifjú pár kívánságára virágokkal vagy tréfás feliratokkal díszítik fel. Egy ilyen lánctalpas akár óránként 100 kilométeres sebességre is képes, de hogy a tetőn ülőknek bajuk ne essen, esküvőre menet legfeljebb 30 kilométerrel megy.
A páncélos Szentpéterváron két házasságkötő terem kivételével minden hasonló intézménybe el tudja vinni a fiatalokat.

A dolog szépséghibája, hogy előre egyeztetni kell útvonalát a közlekedésrendészettel. Ott meg még nem tudnak ilyesmiről, pedig azt mondják, ha egy tank külön engedély nélkül megjelenik a városban, az első rendőr megállítja, és legjobb esetben is bírságot szab ki. Ez azonban a szervezők szerint nem nagy gond: a rendőrök többnyire csak kíváncsiak, hogy mit keres a tank az utcán, de eddig még mindig “meg lehetett beszélni velük a dolgot".