Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akiknek mindennap vizsgázni kell

Szöveg: Dr. Varga József |  2010. július 23. 10:08

A narancs fokozatú hőségriasztás miatt rendhagyó módon nem az alakuló tér forró aszfaltján, hanem a Művelődési Központ viszonylagos hűvösségében került sor a szerződéses legénységi állományú katonák kibocsátó ünnepségére Szentendrén, a MH Központi Kiképző Bázison (MH KKB).

A 2010. áprilisában 20-án bevonult katonák közül 91-en teljesítették a három hónapos egységes katonai alapkiképzés követelményeit. A szerződéses katonák július 19-21. között adtak számot felkészültségükről, egyebek mellett a katonai testnevelés, alaki, harcászat, tereptan, híradó, egészségügyi ismeretek elsajátításáról. Július 22-én, immár szabadulva a vizsgadrukk izgalmaitól, a jól végzett munka tudatával várták kibocsátó ünnepségüket az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) kötelékéből, hogy megkezdjék szolgálatukat választott katonai szervezetüknél, zömmel a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár, a szentesi MH 37. II.Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a budapesti MH Támogató Dandár állományában.

A kibocsátó ünnepségen a csapatzászló fogadása és a himnusz elhangzása után Szilágyi György ezredes, az MH KKB parancsnok-helyettese, beszédében értékelte a három hónap alatt elsajátított és az eredményes vizsgákon bizonyított ismeretek és a megszerzett tapasztalatok fontosságát. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiképző bázison megismert értékek, mint a bajtársiasság, fegyelem, a katonai pálya iránti elhivatottság, kellő alapot adnak katonai szolgálatuk folytatásához, de ezek alkalmazásáról nap mint nap számot kell adniuk, abból minden nap vizsgázni kell.

A kibocsátó ünnepségen a hagyományoknak megfelelően sor került a legjobban kiképzett és a legsportosabb katona, valamint a legjobb kiképző címek átadására is.