Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aknatámadás egy damaszkuszi menekülttábor ellen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 4. 20:54

Huszonegy ember, köztük legalább két gyerek halt meg csütörtök este egy damaszkuszi menekülttáborban aknagránátok becsapódásának következtében – közölte a magát az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) nevező civil szervezet augusztus 3-án, pénteken.

Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke azt mondta, nem tudják, kik támadtak rá a palesztin menekülteket fogadó jarmúki táborra. Hozzátette: a történtekkel egy időben a szomszédos Tadamún negyedben – a szíriai főváros déli részén – heves harcok folytak. Az OSDH vezetője a támadás „nemzetközi kivizsgálását" sürgette. Jarmúk mintegy 150 ezer palesztinnak ad menedéket, s egy felkelőket támogató körzet szomszédságában van. A nagy-britanniai székhelyű szervezet szerint a közel-keleti országban csütörtökön összesen 179-en haltak meg, közülük 110 volt a civilek száma.

Közben a szíriai rezsim megerősítette csapatait az ország gazdasági fővárosában, a korábbi súlyos összecsapások miatt félig romokban heverő Aleppóban. „Több tucat teherautónyi katonát és több mint száz harckocsit irányítottak Aleppóhoz" – mondta péntek reggel a német hírügynökségnek Abu Omar al-Halebi , a Bassár el-Aszad elnök ellen küzdő felkelők helyi parancsnoka. A kormányerők a múlt hét végén indítottak nagyszabású offenzívát az észak-szíriai városban a lázadók ellen, de ez a rezsim számára egyelőre nem hozott kézzelfogható eredményt.