Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aktív nyugállományúak

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 19. 15:42

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület ünnepélyes vezetőségi ülésén vette át a honvédelmi miniszter által adományozott Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát Seres István nyugállományú százados és Ormándi Lajosné nyugállományú törzszászlós Kiskunhalason.

Kiskunhalas (3)

A honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkájuk elismeréseként, az idősek világnapja alkalmából Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát adományozta Seres István nyugállományú századosnak és Ormándi Lajosné nyugállományú törzszászlósnak.

Kiskunhalas (2)

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület két tagjának önként vállalt, több évtizedes, közösségformáló munkáját Romvári Frigyes nyugállományú ezredes, a kiskunhalasi klub elnöke - az elismerések átadása alkalmára összehívott vezetőségi ülésen - külön is megköszönte. Az ünnepelteknek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársai nevében Gáldonyi Sándor őrnagy, az iroda vezetője gratulált, majd átadta a miniszteri kitüntetéseket.

Kiskunhalas (1)

Seres Istvánt 1964-ben hívták be sorkatonai szolgálatra a kiskunhalasi páncéltörő tüzérezredhez. Miután őrmesterként leszerelt, évekig a tanult szakmájában, cukrászként dolgozott. Megnősült, majd családi okokból Ülésről Kiskunhalasra költöztek. Végzettségének megfelelő munkahelyet nem talált, viszont 1971-ben megtudta, hogy a volt ezredének élelmezési szolgálata anyagbeszerzőt keres. Rendfokozatát megtartva kezdte a hivatásos katonai szolgálatot, leérettségizett, majd elvégezte a Zalka Máté Katonai Főiskola hadtáp szakát. 1983-ban avatták tisztté. Az alakulat korábbi élelmezési szolgálat főnökének nyugállományba helyezését követően pedig átvette elődje feladatkörét – századosként, ebből a beosztásból vonult nyugállományba. Az egyesületnek azóta tagja, jelenleg a nótakört vezeti.

Ormándi Lajosnénak régi vágya teljesült azzal, hogy a kiskunhalasi ezrednél vállalhatott szolgálatot. Ráadásul pénzügy és számviteli főiskolai végzettségével a szakmájában dolgozhatott. A laktanya bezárásakor – 2001-ben – törzszászlósi rendfokozattal, az alakulat pénzügy és számviteli osztályának a vezetőjeként vonult nyugállományba. Még aktív korában, a klub megalakításakor csatlakozott a közösséghez, amelynek rendezvényein – egészségi állapotától függően – azóta is rendszeresen részt vesz, segíti az egyesület programjainak az előkészítését és lebonyolításukat.

Kiskunhalas (4)