Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemle a logisztikai ezrednél

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. október 7. 9:37

Alaki szemlét tartottak az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél október 6-án, csütörtökön. A kiképzési foglalkozást megtekintette Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának (MHP) törzsfőnöke és Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka is.

Alaki_szemle_Kaposvar_20221006_20 copy

Az alegységek az alakulótéren sorakoztak, ahol az elöljárók fogadását követően kezdetét vette a szemle ellenőrző része. A szemle során az előjárók azt ellenőrizték, hogy a katonák rendelkeznek-e azokkal az alapvető alaki fogásokkal és ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek egy honvéd számára.

Az ezred által kijelölt bizottság tagjai először a katonák ápoltságát, öltözetét, felszerelését, fegyverzetét, a létszámot, majd a szolgálati igazolványok érvényességét ellenőrizték és meggyőződtek arról, hogy az állomány ismeri-e szolgálati elöljáróit.

Alaki_szemle_Kaposvar_20221006_06 copy

Ezt követően az állomány raj, szakasz és század szinten hajtotta végre az alaki feladatokat, ahol az ellenőrök azt figyelték, hogy a katonák mennyire tudnak egységesen mozogni. Az alaki fogásokban az állóhelyzeti mozgást, menet közbeni mozgást, kiléptetést és további, az alaki szabályzatban meghatározott mozgásokat ellenőriztek. Végül az alakulat újra elhaladt az alakulótéren, a tribün előtt, díszmenetben, miközben katonadalokat énekeltek. A díszmenetet követően az újra felsorakozott állomány előtt Bozó Tibor vezérőrnagy értékelte a szemlén látottakat.

„Az ezred az alaki szemlére szépen felkészült, fegyelmezetten teljesített. Az összkép szép és jó. Az összesített értékelés: jó” – ítélte sikeresnek a szemlét a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke.