Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Alapozó” állománygyűlés

Szöveg: Varga József |  2010. április 27. 11:33

2010. április 16-án ünnepi sorakozón iktatta be új beosztásába Huszti András dandártábornokot, az MH KKB parancsnokát Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár, Tömböl László mk. vezérezredes, vezérkari főnök és a HM, az MH vezetőinek jelenlétében.

Az azóta eltelt rövid idő után április 17-én az új parancsnok a laktanyában működő két katonai szervezet működéséről szerzett személyes tapasztalatai birtokában állománygyűlésen jelentette be követelményeit és fogalmazta meg a parancsnoki munka főbb stílusjegyeit.
Huszti tábornok azzal kezdte a tájékoztatást, hogy nem kezdődött új időszámítás a parancsnokváltással, hiszen mindaz a tevékenység, amit a korábbi parancsnokok folytattak, a mindenkori hatályos rendelkezések keretei között, biztosították a szervezet szabályozott működését. Egyértelművé tette azonban, hogy a követelmények megszegésével, különösen az alkohol, a drogfogyasztással összefüggő fegyelemsértésekkel, bűncselekményekkel kapcsolatban „zéró" toleranciát érvényesít.

Felhívta az állomány figyelmét arra is, hogy a kiképző bázis a Magyar Honvédség egyik alapintézménye abból a szempontból, hogy a tiszt, tiszthelyettes hallgató jelöltek és a szerződéses legénységi állományú katonák a bázison találkoznak először a honvédség szabályrendszerével, ezért nem mindegy, milyen példát látnak a kiképzendő katonák.
Részletesen szólt a munkarend betartása és a szolgálatra való készenlét fontosságáról, illetve a vezetők felelősségéről a beosztottjaikról való gondoskodás és a folyamatos követelménytámasztás szempontjából.
Huszti tábornok egyértelművé tette valamennyi vezető és beosztott számára, hogy maradéktalanul megköveteli mindenkitől munkaköri kötelességéből, hatásköréből származó felelősség érvényesítését. A parancsnok végezetül ismertette a bázis vezetési rendjét, a laktanya sorakozók és a közösségi létesítmények igénybevételének lehetőségeit.

1595901013
 

Fotó: Papp Nikolett