Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állami gondozott fiataloknak szerveztek honvédelmi tábort

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Füzes Judith |  2022. július 8. 7:21

Állami gondozott fiatalok ismerkedtek meg a honvédelemmel Balatonakarattyán, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban július 4-8. között. A 14 és 18 éves kor közötti tanulók ízelítőt kaptak abból, hogy milyen érzés katonának lenni. A huszonhárom lelkes táborozó egy akadályversennyel zárta a hetet, itt kiderült, hogy kik sajátították el legjobban a tanultakat.

Balatonakarattya_honvédelmi_tábor_FJ (27)

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Pour Gyula Területvédelmi Zászlóalja évek óta szervez honvédelmi tábort, állami gondozott és nevelőintézeti gyerekeket azonban most először fogadtak. Vida Zsolt táborvezető irányította a fiatalokat, akik a néhány nap alatt megtanulták, hogyan is kell körletrendet kialakítani, illetve mit jelent fegyelmezetten viselkedni. A sajátos nevelés igényű gyerekek nehezebben alkalmazkodtak, mint a korábbi táborozók, de a hét végére megtanulták a fegyelmezettséget és a rendszerezettség alkalmazását.

Balatonakarattya_honvédelmi_tábor_FJ (28)

Nárcisz, Kaposvárról érkezett, elmondása szerint izgalmas volt a tábor, érdeklődve várta, hogy milyen lehet a honvédség kötelékében élni. Szerinte hamar lehetett barátokat találni és a kiadott feladatok sem voltak teljesíthetetlenek, noha a táboroztatók és a táborvezető szigorúak voltak.

A kötött napirendet nem tartotta megterhelőnek, a szigort véleménye szerint el lehetett viselni. Bár a tábor július 8-án véget ért, de két hét múlva újabb fiatalok érkeznek és ismerkednek meg a honvédséggel.