Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2023. április 29. 9:59

A jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

BRZs

Ennek megfelelően, 2023. május 1-től a Honvédelmi Minisztérium keretein belül államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) működését.

Az átalakítás tovább erősíti a szolgálat fő célkitűzéseit, a politikai és katonai döntéshozatal és a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatását, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítását.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működéséért felelős államtitkárrá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felterjesztése alapján, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök Barthel-Rúzsa Zsoltot nevezte ki.

Barthel-Rúzsa Zsolt évtizedes politikai elemzői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik, 2022. június 1-től 2023. március 31-ig kabinetfőnökként vezette a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinetjét.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye