Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altiszti szakmai tanfolyamok a helikopterdandárnál

Szöveg: Budavári Ádám főtörzszászlós | Fotó: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester és Péter Laura őrmester |  2023. február 28. 19:38

Idén már negyedik alkalommal érkeztek az MH Kiss József 86. Helikopterdandárhoz szakmai tanfolyamokra altisztjelöltek, akiket dr. Bali Tamás ezredes, dandárparancsnok és Budavári Ádám törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa fogadott.

Szolnok_altiszti_tanfolyamok (1)

A parancsnok köszöntötte az altisztjelölteket, majd leendő beosztásuk és szakterületük fontosságáról beszélt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tanfolyamok teljesítéséhez rengeteg tanulásra és kitartásra lesz szükségük, de kiemelte, hogy az alakulat ehhez minden feltételt biztosítani fog!

Szolnok_altiszti_tanfolyamok (3)

Az „Acélkocka” altisztképzési rendszer részeként megrendezendő általános repülőműszaki üzembentartó altiszt, valamint az előretolt repülésirányító altiszt szakmai tanfolyamokra huszonegy altisztjelölt érkezett – az alap altiszti tanfolyam sikeres teljesítése után – az MH Altiszti Akadémiáról.

A képzésekre érkezők öt hónapig lesznek az alakulatnál és ez idő alatt elsajátítják majd a leendő beosztásukhoz szükséges legalapvetőbb szakmai ismereteket. A tanfolyamok végrehajtását a dandár Repülőműszaki Zászlóalja, valamint az Előretolt Repülésirányító Központ állománya biztosítja.

Szolnok_altiszti_tanfolyamok (2)