Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai elismerés egy magyar főtisztnek

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Búz Csaba főhadnagy |  2022. október 29. 9:07

Az amerikai hadsereg összhaderőnemi, haderőfejlesztésért felelős szervezet összekötőjeként végzett munkájának elismeréseként október végén vette át az amerikai Defence Meritorious Service Medal-t (Honvédelemért Szolgálati Érdemérem) Molnár Zsolt ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese.

20221028_molnar_zsolt_kituntetes_01

Thomas C. Irwin, az Amerikai Egyesült Államok összhaderőnemi haderőfejlesztésért felelős (USA Joint Staff J7 Joint Force Development Diractorate) vezetőjének helyettese egy amerikai delegáció tagjaként érkezett Magyarországra. A látogatás célja az Egyesült Államok összhaderőnemi fejlesztésekért felelős szervezet és a Magyar Honvédség között korábban már megkezdett koncepciófejlesztés és hosszútávú képességfejlesztés terén potenciális együttműködési területek kiterjesztése és feltérképezése volt.

A látogatás munkavacsorával zárult, amely során Thomas C. Irwin, a kétoldalú együttműködésekkel kapcsolatos munkája elismeréseként, az Amerikai Egyesült Államok védelmi miniszterének nevében adományozott rangos kitüntetést adott át Molnár Zsolt ezredesnek, aki 2018 és 2022 között teljesített szolgálatot Norfolkban.

20221028_molnar_zsolt_kituntetes_02

A Defense Meritorious Service Medal kitüntetéssel az összhaderőnemi szintű szolgálati érdemeket ismerik el, illetve olyan személy érdemelheti ki ezt a kitüntetést, aki kiemelkedő szolgálatával sokat tett az Egyesült Államok védelmi minisztériumáért, többek között a bilaterális kapcsolatok magas szinten tartásáért.

A kitüntetéshez tartozó oklevélben az adományozó hangsúlyozta, hogy Molnár Zsolt ezredes az Egyesült Államokban töltött szolgálati ideje alatt a két ország együttműködésében kulcsszerepet vállalt és számos közös program fejlesztésében, illetve kivitelezésében vett részt. A vezetők közötti kapcsolatok fejlesztése érdekében több magyar delegáció látogatását is sikeresen koordinálta, munkája hosszú évekre meghatározta a közös célok elérése érdekében végzett munkát. Külföldi összekötő tisztként hatékonyan és magas szinten végezte el feladatait, amellyel elismerést szerzett a Magyar Honvédségnek is.

Címkékkitüntetés
Kapcsolódó cikkek