Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres nyílt nap a hódmezővásárhelyi honvéd kollégiumban

Szöveg: honvedelem.hu, Molnárné Révész Renáta százados | Fotó: Molnárné Révész Renáta százados |  2022. október 29. 8:07

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium októberi nyílt napjára több százan érkeztek Hódmezővásárhelyre. Az intézmény étkezdéje teljesen megtelt az érdeklődő szülőkkel és a katonai középiskolát választani kész gyermekeikkel.

2022.10.27. Nyílt nap_ Kratochvil_ Hódmezővásárhely_001

A nyílt nap programját a kadétok alaki bemutatója mellett statikus bemutatók és informatív előadások színesítették. A legfiatalabb érdeklődő még másfél éves sem volt, ám egyelőre nem ő, hanem bátyja szeretne jövőre a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi tagintézményében tanulni.

2022.10.27. Nyílt nap_ Kratochvil_ Hódmezővásárhely_006

Rajta kívül még több száz érdeklődő jött el, hogy saját szemével is megtapasztalja milyen a honvéd kollégiumban az élet. Bárki elbeszélgethetett a kadétokkal, akik ugyan csak szeptember óta honvédelmi középiskolások, de már számtalan olyan élménnyel gazdagodtak, amit szívesen osztottak meg az érdeklődőkkel. Tippeket adtak a sikeres felvételihez, elmondták hogyan telik egy napjuk, sőt még a körleteiket is bemutatták.

2022.10.27. Nyílt nap_ Kratochvil_ Hódmezővásárhely_007

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményegysége kevesebb mint két hónapja nyitotta meg kapuit. Régi hagyományokkal tehát nem, de annál nagyobb lelkesedéssel fogadták az újoncok az érdeklődőket, remélve, hogy jövő szeptemberben újra találkoznak.