Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai harci helikopterek Pakisztánnak

Szöveg: JETfly |  2010. május 21. 8:25

Az Egyesült Államok kormánya két többcélú Bell 412EP típusú helikoptert adott át Pakisztánnak. A helikopterekhez tartalék alkatrészek és földi kiszolgáló berendezések is érkeztek megközelítőleg 20 millió dollár értékben. A két forgószárnyassal már 28-ra bővült a pakisztáni Bell 412-es flotta, melyből 26 darabot már 2007-ben leszállított az amerikai fél.

A pakisztáni védelmi minisztérium az új helikoptereket a terrorizmus elleni harcban kívánja felhasználni. A hírhez kapcsolódik, hogy 2010. március közepén az USA kormánya egy századnyi AH-1F típusú harci helikoptert adott át Pakisztánnak. A helikopterek pontos darabszámáról nem közöltek információt.

Továbbá, az Egyesült Államok 75 millió dollárt utalt át Pakisztánnak a már meglévő AH-1 Cobra típusú harci helikopterek modernizálására. Tervek szerint Pakisztán 2015-ig a legújabb AH-1Z Super Cobrákat is megkapja. Előzetes információk szerint a helikoptereket több részletben szállítják le, azonban a forgószárnyasok darabszámáról itt sem tesznek említést.