Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai katonadiplomaták Győrben

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2011. február 17. 9:45

Edward A. Bellem alezredesnek, az Amerikai Egyesült Államok Budapesten akkreditált légierő attaséjának kíséretében bemutatkozó látogatásra érkezett a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez a néhány hónapja Magyarországon szolgálatot teljesítő Darla L. Stencavage alezredes asszony, a szárazföldi attasé helyettese. A vendégeket az alakulat parancsnoka, Kovács Ferenc mérnök ezredes és helyettese, Könczöl Ferenc alezredes fogadták.

A parancsnoki tájékoztató során a vendégek képet kaptak a győri alakulat szervezeti felépítéséről, rendeltetéséről, a rendszeresített technikai eszközeiről, jelenlegi és jövőbeni feladatairól is. Az amerikai katonadiplomaták elismerésüket fejezték ki a győriek vörösiszap-katasztrófa során nyújtott teljesítményéért. 

A megbeszélést követően a program a laktanya bejárásával folytatódott. A vendégek a kiképzés elméleti feltételeivel a célfelismerő és a szimulációs teremben ismerkedhettek meg, a múlt technikáját pedig a haditechnikai parkban láthatták. A csapatmúzeumban rövid ismertetőt kaptak az alakulat védőszentje, Szent Borbála életéről, majd érdeklődve követték nyomon a jogelőd alakulatok és az ezred történetét. A muzeális értékek mellett a művelődési otthonban megtekinthették azokat a célanyagokat, melyek az elmúlt évek sikeres légvédelmi rakéta éleslövészeteinek állítanak emléket.

Látogatás befejeztével az amerikai katona diplomaták sok sikert kívántak a győri katonáknak az ezred előtt álló feladatok teljesítéséhez.

 
1595914249
 
1595914249