Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai katonai szállítógépek Katarnak

Szöveg: JETfly |  2008. július 23. 14:50

A Boeing Company és Katar kormánya július 21-én írta alá a C-17 Globemaster III teherszállító repülőgépek beszerzéséről szóló megállapodást, hogy a Qatar Armed Forces (QAF) gondoskodni tudjon stratégiai légihíd képességeinek ellátásáról. A repülőgépet a Boeing 2009 nyarán kézbesíti a megrendelőnek.

A Boeing elégedett, hogy Katar csatlakozik nemzetközi partnereihez, az amerikai légierőhöz, a brit Királyi Légierőhöz, a kanadai és az ausztrál légierőhöz, akik a C-17 típust – a világ vezető nehéz katonai szállítógépét – üzemeltetik – nyilatkozta Jean Chamberlin, a Global Mobility System alelnöke.

A katari vezetők szerint a C-17-es egy olyan világszínvonalú stratégiai és taktikai szállítógép, ami már többször bizonyította képességeit.

Ez a megállapodás egy új korszakot indít el Katar életében, légihidat tudunk nyújtani a katonai és humanitárius feladatok támogatására – nyilatkozta Hamad bin Ali Al-Attiyah vezérőrnagy, a Qatar Armed Forces parancsnoka.

Jelenleg száznyolcvankilenc C-17 Globemaster III áll szolgálatban szerte a világon. Ebből százhetvenöt az amerikai légierő egységeinél, hat a Királyi Légierőnél, négy a kanadai és négy az ausztrál légierőnél.

Címkéklégierő