Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai tábornok is meglátogatta a misszióba készülőket

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. április 15. 9:29

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár helyőrségi lőtere adott otthont az OMLT kontingens felkészülésének. Az afganisztáni misszióra felkészülő Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport második váltásának katonái a heti lőgyakorlatokat megelőzően lőelőkészítő foglalkozást hajtottak végre.

A felkészítés különösen fontos része volt a kölcsönös fegyverismereti oktatás, hiszen a kontingens állományában nem csak magyar, hanem amerikai katonák is részt vesznek.
A közös kiképzés nélkülözhetetlen a misszió sikeres ellátásához – mondta el Sári Szabolcs alezredes, az OMLT 2. felkészülő állomány parancsnoka.

1595886035

Feltétlenül szükséges, hogy a misszióban részt vevő Magyar Honvédség és az Ohio Nemzeti Gárda katonái ismerjék egymás fegyverzetét, készség szinten legyenek képesek alkalmazni azokat, hiszen az afgán hadsereg katonáit is együtt fogják kiképezni, mentorálni és felkészíteni további feladatok ellátására – tette hozzá.

A felkészülő állományt meglátogatta Jeffery E. Marshall, a Nemzeti Gárda tábornoka is, akit Huszti András dandártábornok, a 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka fogadott. Marshall tábornok – a közös reggelit követően – az OMLT katonáival együtt gyalogmenetben indult a tatai laktanyából a lőtérre, ahol a felkészülés során végzett kiemelkedő munka elismeréséül ajándéktárgyat adott át öt amerikai és öt magyar katonának.

1595886035
 

1595886035