Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai vezetői látogatás Veszprémben

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 3. 9:27

Veszprémbe látogatott Stephen L. Rhoades dandártábornok, a Defender Europe 21 gyakorlatsorozaton hazánkban tartózkodó amerikai erők nemzeti rangidőse június 2-án, szerdán.

Rhoades (1)

Rhoades dandártábornokot Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője, valamint Berec Zoltán dandártábornok, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) parancsnoka fogadta.

A látogatás során Berec dandártábornok bemutatta a központ feladatait, eszközeit és működését, kiemelve az alakulat szerepét a légierő műveleteinek vezetés-irányításában. Mindez szorosan kapcsolódik a jelenleg zajló gyakorlatokhoz is, mivel az MH LMVIK-nél ebben az időszakban folyamatosan működik a gyakorlat légi műveleti koordinációs központja annak érdekében, hogy a feladatok tervezése és koordinációja szakszerűen megvalósulhasson.

A megbeszélések során érintették még a magyar légierő nemzetközi kapcsolatainak kérdését, és az amerikai légierő Európában állomásozó csapataival történő együttműködés erősítését is. A látogatás végén Rhoades dandártábornok megtekintette a műveleti szolgálatokat, a gyakorlat légi műveleti koordinációs központját és találkozott az itt dolgozó amerikai katonákkal.

Rhoades (2)
Kapcsolódó cikkek