Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amikor még megengedett egy-két hiba

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 20. 19:40

A modern hadviselés egyik alappillére az információ áramlásának minél hatékonyabb biztosítására irányuló képesség. Nélkülözhetetlen, hogy a döntés előtt álló parancsnok a legfrissebb adatokkal rendelkezzen, és meghozott döntéseit a lehető leghamarabb végrehajtsák.

Ennek előfeltétele, hogy a híradós szakemberek – legyenek vezetékes vagy rádió szakcsoportúak – maximális hatékonysággal kezeljék a híradó eszközöket, álmukból ébredve is tudák a forgalmazás rendszabályait.
Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár Törzstámogató Századánál március 17-én kezdődött és 21-ig tart a dandár híradó beosztású katonáinak osztálybasoroló vizsgára való felkészítésére.

A hét első két napján elméleti foglalkozásokat szerveztek a katonáknak, ezt követően pedig a gyakorlatban mutatták meg a különböző rádióállomások normaidőre történő telepítését és üzemeltetését, a rádióforgalmazást, valamint a vezetékes híradás biztosításának fogásait is.

– Itt még megengedett egy-két hiba, hiszen az a cél, hogy ezeket kijavítsuk, és a feladatvégrehajtás készség szinten működjön. A felkészítést követő vizsgán – a dandár híradó és informatikai főnöke által vezetett vizsgabizottság előtt azonban már a tökéletességre kell törekednünk – mondta el a foglalkozások szakmai irányítója, Szilágyi János hadnagy.

1595874343

Kép és szöveg: Pogrányi Zoltán főtörzsőrmester