Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy orosz csatarepülőgép

Szöveg: JETfly Magazin |  2008. március 20. 13:25

A Szu-25 típusú csatarepülőgépek repüléseit későbbi döntésig felfüggesztette az Orosz Légierő vezetése, mert csütörtök hajnalban Vlagyivosztok közelében lezuhant egy ilyen típusú repülőgép.

Alekszandr Drobisevszkij ezredes, a légierő sajtószolgálatának vezetője elmondta, hogy a Csernyigovkában diszlokáló repülőgép hajnali 3 óra 33 perckor zuhant le. A repülőgép tervezett kiképzési repülésen vett részt, amikor a katasztrófa bekövetkezett és Vlagyivosztoktól 143 km-re a földbe csapódott. A repülőszerencsétlenség során a repülőgép vezetője életét vesztette, holttestét a helyszínen megtalálták.

Drobisevszkij azt is elmondta, hogy az elsődleges információk alapján a katasztrófa a „repülőtechnika meghibásodása lövészeti feladat végrehajtása közben" miatt következett be.

Egy a légierőhöz közeli, magát megnevezni nem kívánó informátor elmondása szerint a katasztrófa előtt közvetlenül a pilóta hajtóműtüzet jelentett, majd ezek után a kapcsolat azonnal megszakadt a repülőgép és a földi irányítás között.