Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulat végrehajtotta feladatait

Szöveg: Gervai János törzszászlós |  2012. április 12. 9:33

A Magyar Honvédség jelenlegi helyzetében a képességek megtartása az egyik fő cél – hangsúlyozta Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ április 10-én megtartott éves értékelő és feladatszabó értekezletén.

1595934062
A rendezvényt Huszár János dandártábornok mellett megtisztelte jelenlétével Král Attila ezredes, a HM HVK Kiképzési Csoportfőnökség Gyakorlattervező és Kiképzéstámogató Osztály osztályvezetője és Katona Csaba, Várpalota város alpolgármestere is.

A 2011. év értékelése során Vokla János alezredes, az MH BHK megbízott parancsnoka kiemelte: az alakulat végrehajtotta feladatait.

Az idei év fő teendőjeként az anyagi és költségvetési keretek ésszerű és takarékos felhasználása mellett az általános katonai kiképzettség szintjének emelését, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer kialakításával, feltöltésével kapcsolatos feladatok végrehajtását határozta meg a megbízott parancsnok.

Huszár János dandártábornok hozzászólásában felhívta a Várpalotán szolgáló katonák figyelmét arra, hogy a nehéz időkben még fontosabb az előrelátó gondolkodás és tervezés. Ugyancsak nagy figyelmet kell fordítania a Magyar Honvédség valamennyi alakulatának, így a várpalotainak is a kiképzettség szintjének fenntartására.

1595934063