Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulatoknál is meggyújtották a negyedik adventi gyertyát

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. december 19. 8:33

Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség több alakulatánál is meggyújtották a negyedik adventi gyertyát. Alábbi összeállításunkban a katonai szervezetek kommunikációs tisztjeitől kapott tudósításokat olvashatják. (Cikkünk folyamatosan frissül!)

20201218-szentendre-advent 01

Szentendre

A járványügyi szabályok miatt ismét szűk körben gyűltek össze a szentendrei Görgey laktanyában működő alakulatok parancsnokai. „Küzdelmes napjainkban csak a szeretetből meríthetünk erőt, amely képes erőnket megsokszorozni. Karácsony közeledtével úgy érezzük, minden probléma megoldható, minden bajra találhatunk gyógyírt” - mondta az adventi gyertyagyújáson Kollár Pál törzszászlós.

Az utolsó gyertyát, amely a szeretetet jelképzeni, Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka gyújtotta meg.

20201218-szentendre-advent 02

Szöveg és fotó: Duruczné Téglás Dóra százados

* * *

Szolnok

A járványügyi rendszabályok betartásával ünnepi évzáró állománygyűlést tartottak Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK), december 18-án. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntőlevelének felolvasása után Kiss Róbert ezredes, az alakilat parancsnoka felidézte az elmúlt időszakban végrehajtott feladatokat, majd emlékeztetett a karácsony jelentésére.

„Olyannyira elfoglalnak minket a hétköznapokban végrehajtandó feladatok, a koronavírus-járvány által bekövetkezett kihívások, többletfeladatok megoldásai, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg ezt a helyzetet, de mégis együtt, összefogva dolgozunk azért, hogy az ünnep valóban ünnep maradhasson. A hon védelme sokféle szolgálatban nyilvánul meg, de egy valamiben biztos vagyok, hogy elismerés és köszönet jár mindazoknak, akik ezekben a feladatokban részt vesznek - legyen az a határon, kórházban vagy itt, a kiképző központ falain belül - és nap-nap után erőn felül teljesítenek, mert eskünkhöz hűen a haza, valamint az állampolgárok védelme mindannyiunk közös küldetése”- mondta az ezredes, majd meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját is.

Az évzáró állománygyűlés végén Kálinger Roland őrnagy, katolikus tábori lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait és kívánt mindenkinek áldott ünnepeket.

Szöveg és fotó: MH BTKK