Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi meglepetés

Szöveg: MH 2. KRDD | Fotó: mfkh.hu |  2020. december 19. 7:19

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái az egri Markoth Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben végzett kórházsegítő feladataik során, december 18-án váratlan helyzettel találkoztak.

A katonák a kórház portáján a biztonsági szolgálat munkáját segítették, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a parkolóból egy házaspár siet a bejárat felé. A hölgy, akin látszott, hogy kismama, hirtelen összeesett, mert megindult nála a szülés. A katonák gyorsan reagáltak, odarohantak a párhoz, a hölgyet - akinél közben elfolyt a magzatvíz - felemelték, bevitték az épületbe és padokra fektették. A biztonsági őr eközben értesítette a kórház szakszemélyzetét, akik azonnal a helyszínre érkeztek.

Egy nővér instruálta V. L. őrvezetőt, hogyan tartsa a vajúdó asszonyt, míg S. K. őrvezető egy ápolóval hordágyra fektette. Az orvosok megérkezéséig a katonák a helyszínt biztosították, távol tartva a nézelődőket. Az esemény percek alatt zajlott le, a gyors és hatékony segítségnek köszönhetően az édesanya hamar megfelelő kezekbe került. A baba azonban nem várta meg, míg elérik a szülőszobát, már a folyosón világra jött.