Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az EFOTT utolsó napján: tartalékosok és díszelgők

Szöveg: Kökényesy Orsolya |  2012. július 7. 19:53

A szombat volt a velencei EFOTT Fesztivál utolsó napja. Július 7-én a Magyar Honvédség sátránál, azaz a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. munkatársai által üzemeltetett Seregnyi lehetőség pontjánál az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel ismerkedhettek meg az érdeklődők, akik megtekinthették az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj állományából válogatott különleges díszelgő csoport látványos bemutatóját is.

1595938524
Szombat lévén, sokan érkeztek újonnan az egyetemisták és főiskolások legnagyobb nyári bulijára, az EFOTT Fesztiválra, így számos új céllövővel és „vadászpilótával" gazdagodott a Velencei-tó partja – hiszen ők szinte valamennyien kipróbálták a Magyar Honvédség sátránál a lézerpuskát és a vadászrepülőgép-szimulátort is.

Köszönhetően a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. munkatársai által elvégzett egész heti munkának, a fesztivál utolsó napján már célirányosan érkeztek a látogatók a Seregnyi lehetőség pontjához, hogy az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel kapcsolatban kérdezzék a vendégeket. Volt, aki nem volt rest és helyben felmérte fizikai állapotát az MH Honvédkórház Alkalmasságvizsgáló Intézet jelen lévő munkatársának segítségével.

Délután pedig a különleges díszelgők előadásában gyönyörködhettek a fesztiválozók. A lövések és a jó zene sok embert csalogatott a bemutatótérre, ahol a Budapestről érkezett katonák két alkalommal is megforgatták a fegyvereket. Produkciójukat mindkétszer vastaps kísérte…

A Seregnyi lehetőség pontjának következő állomása a Sziget Fesztivál lesz! Természetesen ott is várunk majd minden érdeklődőt!

1595938524

 
 Fotó: A szerző felvételei