Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egykori harckocsiezredre emlékeztek

Szöveg: dr. Szőke Linda hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. augusztus 1. 7:19

Rétságon a 31. Harckocsi Ezred 1997. július 31-én történt felszámolása óta az ott szolgált katonák minden évben közös megemlékezésre gyűlnek össze.

IMG_9562

Az alakulat 1936. július 22-ei megalakításának évfordulója alkalmából a Rétsági Harckocsi Ezred Baráti Társaság Civil Szervezete idén is ünnepséget szervezett, amelyet az MH 25. Klapka György Lövészdandár is támogatott. A rendezvényen a 11. Harckocsizászlóalj és a 36. Páncéltörő Rakétaosztály kijelölt állománya vett részt, akik előadásukban beszéltek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett új technikai eszközökről, majd a helyszínen be is mutatták a Gidrán többcélú moduláris harcjárművet.

Ezt követően Kiss Tibor nyugállományú ezredes, a 31. Harckocsi Ezred volt parancsnoka emlékezett meg a harckocsizó élet szépségeiről, és a már csak lélekben és a szívekben jelen lévő, volt katonatársaikról. A nap zárásaként a résztvevők megkoszorúzták a helyőrség megalakításának 70. évfordulójára készített emléktáblát és közös fejhajtással tisztelegtek volt bajtársaik előtt.