Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Drónok és repülés

Mindenkit vár a II. RepTár Drone Day

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: RepTár |  2022. július 31. 16:47

A RepTár Szolnoki Repülő Múzeum és a Drone Hungary augusztus 6-án rendezi meg a II. RepTár Drone Day elnevezésű programját. A látogatók mindent megtudhatnak a drónokról, repülésről és az ezzel kapcsolatos innovációkról. Az érdeklődőknek a nap folyamán lehetőségük lesz kipróbálni a drónszimulátort és a drónvezetést is. A kiállítók között ott lesz többek között az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár is.

Drone day

A drónozás és a repülés iránt érdeklődők számos izgalmas program közül válogathatnak a II. RepTár Drone Day-en. Az élményelemek között megtalálható lesz a 4D mozi, ahol repülős és ejtőernyős filmeket vetítenek a közönségnek. A szimulátorban lehetőség nyílik arra, hogy mindenki pilótaülésbe üljön és megpróbálkozzon leszállni egy bajba került MIG-29-essel; a 3D karikában pedig súlytalanság közeli állapotba kerülhetnek a kíváncsiskodók. A Drone Eye programon a nézők megtekinthetik, hogy a kamerával felszerelt drón milyen képet közvetít a helyszínről, ezt élőben közvetíti egy profi szakkomentátor. A látogatók megtudhatják, hogy mi a különbség a rendőrségi, katonai, felderítő és a mezőgazdasági drónok között.

A legnépszerűbb program minden bizonnyal a drónvezetés lesz, ahol bárki kipróbálhatja magát pilótaként. A vezetés során különböző akadályok segítségével mindenki megtapasztalhatja, hogy mekkora feladatot jelent a levegőben manőverezni egy drónnal. Az is kiderül, hogy kinek van kellő tálentuma a drónok irányításához, hiszen ez nagy ügyességet és precizitást követel. Mivel a program célja többek között a legális drónreptetés népszerűsítése, a légiforgalom irányítása mellett a lelkes közönség megismerheti az arra vonatkozó jogszabályokat. A nap egyik érdekessége lesz, hogy a szervezők több alkalommal beindítanak METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtóművet.

A kiállítók között ott lesz többek között az MH 2.vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

Forrás: www.reptar.hu
CímkékRepTárdrón