Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év első ezredsorakozója Győrben

Szöveg: Miklós Máté főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. január 4. 15:29

Ezredsorakozóval indították az évet az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái Győrben, a Pálffy Miklós laktanyában.

Ezredsorakozó_Győr (6)

Az alegységparancsnokok szokásos jelentéseit követően előléptetésekre került sor. A január elsejével bekövetkező szervezeti átalakítások eredményeként, illetve a személyükkel betöltött beosztások által megkövetelt feltételek teljesítését követően január elsejével Nagy Sándor őrnagy alezredessé, Kovács Orsolya zászlós és Szabó Balázs őrmester hadnaggyá, Bialkó Norbert és Császár Miklós főtörzsőrmesterek zászlóssá, végül, de nem utolsó sorban Kothencz Gábor törzsőrmester főtörzsőrmesterré lépett elő.

Az előléptetéseket követően Könczöl Ferenc ezredes köszöntötte a skarlátpiros barettsapkásokat az év első sorakozóján. Az alakulat parancsnoka ismételten megköszönte az állománynak a tavalyi évben végzett munkát, majd röviden felvázolta az elkövetkező időszak kihívásait, a légvédelmi rakéta fegyvernem képességfejlesztése érdekében elvégzendő feladatokat és nagyvonalakban megfogalmazta az idei évi elvárásait is.

A sorakozó a megszokott rendnek megfelelően díszmenettel zárult.