Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év első kibocsátója Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. február 10. 12:14

A 2009-es évben az MH Központi Kiképző Bázis állománya nagy kihívás elé néz, hiszen kéthavonta történik a szerződéses legénységi állományú katonák bevonulása és a honvédek alakulatukhoz való kibocsátása is.

Február 6-án 151 szerződéses legénységi katona három hónapos alapkiképzését lezáró kibocsátó ünnepi sorakozójára került sor. Az ünnepségen jelen volt a bázis és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola teljes személyi állománya.

A nagy számban megjelent rokonok és barátok mellett képviseltették magukat a fogadó alakulatok és a helyi nyugdíjas klub is.
Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a MH KKB parancsnoka, üdvözlő beszédében hangsúlyozta a családi, baráti háttér fontosságát a zavartalan katonai szolgálat lefolytatásában, és kérte, hogy a hozzátartozók, barátok ezt a

1595883916
továbbiakban is adják meg. Életútjuk, katonai pályafutásuk rövid ismertetésével köszöntötte Szabó János nyá. mk. vezérőrnagyot, a Kossuth Lajos Katonai Főiskola korábbi parancsnokát és Elkán Károly nyá. vezérőrnagyot. Mindkét tábornok – akik egyébként a helyi Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai – korábban betöltötte a kiemelt jelentőségű Budapesti helyőrségparancsnok beosztást.

A kibocsátó ünnepség ismét alkalmat adott arra, hogy a legeredményesebb és a kiképzésbe a legtöbb energiát befektető katonák elismerésben részesüljenek, amelyek átadásában a hagyományoknak megfelelően közreműködtek a magas rangú vendégek, ez esetben a két nyugállományú tábornok is.

A szerződéses legénységi állomány 3 hónapos alapkiképzése során nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Legjobban kiképzett" címben részesült Finta Katalin honvéd, „Legsportosabb kiképzett" címben pedig Kiss Bálint honvéd. Az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő kiképzői tevékenysége elismeréseként „Legjobb kiképző tiszt" címet és tárgyjutalmat kapott Cseh Gergely Kristóf főhadnagy, „Legjobb kiképző tiszthelyettes" címet és tárgyjutalmat érdemelt ki Bogáthy Tamás törzsőrmester és egyben részére az adott kiképzési időszak “Legjobb kiképzőjének" járó vándorserleget adományozta a bázis parancsnoka.

1595883917
 

A szerződéses legénységi állomány alapkiképzésén végzett kiképzői tevékenységének elismeréseként oklevelet kapott Horváth Csaba Zsolt főhadnagy, Vétek Miklós hadnagy, Tömösközy Tamás főtörzsőrmester, Kolonics Tamás főtörzsőrmester, Novotni Norbert törzsőrmester, Csősz Ádám sz. őrmester, Borda Károly őrmester, Papp Róbert őrmester és Szécsi Péter őrmester. A Helyőrségtámogató Zászlóalj kondicionáló termének kialakításában és berendezésében nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesült Pethő Milán főhadnagy, Lakatos Roland törzsőrmester, Győri Gábor szakaszvezető, Pörjés András szakaszvezető, Molnár Zoltán tizedes, Pilgermayer Kornél tizedes, Kovács Imréné közalkalmazott és Kovács Józsefné közalkalmazott.

A HM Honvéd Vezérkar főnökének parancsa alapján századossá lépett elő Szarka József főtörzsőrmester és Czindula Róbert főhadnagy, főtörzsőrmesterré lépett elő Iványi Márton törzsőrmester, szakaszvezetővé Weigerding György tizedes, Lángos Károly tizedes, tizedessé lépett elő Németh Ildikó őrvezető, Kalányosné Szabó Noémi őrvezető és Nyiscsák Norbert őrvezető.

Az elismerések átadásának zárásaként Isaszegi tábornok megajándékozta Szabó János tábornokot és Elkán Károly tábornokot, elismerve katonai pályafutásukat és életútjukat.