Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a kabuli hotel elleni öngyilkos merényletért

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. december 14. 12:56

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget az afgán főváros egy szállodája ellen december 12-én, hétfőn elkövetett öngyilkos merényletért — közölte a dzsihadista szervezeteket online nyomon követő csoport.

A Site Intelligence Group szerint a szélsőségesek azt állítják, a támadás a szállodában lakó kínai állampolgárok ellen irányult és 30 áldozata volt. Ezzel szemben Zadibullah Mudzsahid, az Afganisztánt irányító keményvonalas tálibok szóvivője korábban azt mondta, a merényletben három támadó halt meg, ketten megsebesültek, ők a hotel külföldi vendégei voltak. Egy helyi kórház közlése alapján 21 embert szállítottak hozzájuk a támadást követően, hárman már halottak voltak közülük.

A főként kínaiakat vendégül látó szállodát a tálib biztonsági erők körülvették, a helyi média lövésekről és robbanásokról számolt be, ezt szemtanúk is megerősítették a dpa német hírügynökségnek. A közösségi oldalakon megosztott videókon a hotel lángokban áll, a felvételek valódiságát azonban nem lehetett azonnal ellenőrizni.

A tavalyi tálib hatalomátvétel után az Iszlám Állam tevékenysége intenzívebb lett Afganisztánban, elsősorban a vallási kisebbségeket ls a tálibokat támadják, de külföldiek is voltak az áldozataik között.

Kapcsolódó cikkek