Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Olimpia jegyében futottak

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 10. 8:44

Vasárnap a budapesti Kossuth téren már 15. alkalommal rendezte meg a BSI a K&H olimpiai maraton és félmaraton váltót, amely az ország legnagyobb váltófutó-versenye. Az eseményen több mint ezer csapat állt rajthoz a 3×2,1 km-es minimaraton, a 3×7 km-es félmaraton, illetve a 6×7 km-es maraton váltóban.

A pekingi olimpia jegyében megrendezett futáson több olimpikon és paralimpikon is megjelent, hogy közösen bíztassák a hatalmas mezőny tagjait, soraiban több médium csapatával, illetve a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek együttesével.

A Varró Gyula és a Coca Cola Testébresztő csapat által prezentált bemelegítés után elsőként 9 óra 30 perckor a minimaraton váltó csapatai startoltak Kamuti Jenő, a Magyar Olimpia Bizottság főtitkárának rajtjelére, aki Mohamed Aida, Varga Gabriella és Nemcsik Zsolt vívók, Pars Krisztián atléta, Sidi Péter sportlövő, Hadfi Dániel cselgáncsozó társaságában sütötte el a startpisztolyt. A minimaratonisták mezőnyében a férfiaknál a Sörnyitók csapata volt a leggyorsabb, ők 20:24 perc alatt tették meg a 6,3 km-es távot.

A hölgyeknél a KSI párducok gárdája nyert, 24:54 perces idővel.
A minimaratonisták befutója után Nagy „Gizmo" Attila és csapata vette át a terepet, hogy remek kerékpáros freestyle bemutatóval kedveskedjenek az összegyűlteknek. Mindeközben a Kossuth téren folyamatosan kígyózó sorok álltak a BringaSuli előtt: az általános iskolás gyermekek számára felállított kerékpáros ügyességi pályán mindenki kipróbálhatta magát, mit tud két keréken.

A 15. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó egyben a 16 városon végigrobogó BringaSuli RoadShow utolsó állomása is volt.
A „nagyok", azaz a félmaratoni és a maratoni távot vállaló csapatok 11 órakor startoltak: nekik Schmitt Pál MOB elnök, Luc Cools, a K&H Biztosító vezérigazgatója, és Rogán Antal, az V. kerület polgármestere közösen adott jelt a startra.

1595877050
A 7,032 km-es szakaszokból álló távok útvonala érintette a Parlamentet, a Margit hidat és a Lánchidat is, az útvonalon pedig rengeteg szurkoló bíztatta a futókat. A félmaratoni versenyszámban a férfiak között a Procter & Gamble Hyginett csapata bizonyult a leggyorsabbnak, a három csapattagnak 1 óra 15 perc 26 másodpercre volt szüksége a 21,097 km teljesítéséhez.

A hölgyek mezőnyében a Villámlábú Csajok valóban villámgyorsak voltak, 1 óra 29 perc 11 másodperces idejükkel utasították maguk mögé riválisaikat.
A maratoni távon három kategóriában versengtek egymással a csapatok, a csapattagok közös életkorának megfelelően.

Az 1. kategóriában a férfiaknál a Honvéd Suhancok 2 óra 48 perc 14 másodperces idővel győztek, a nőknél pedig a 6 Kerekűek csapata győzött 2 óra 48 perc 28 másodperccel. A 2. kategóriában a WSG-Dover-Lőrinc 2000 gárdája állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ők 2 óra 12 perc 3 másodperc alatt futották le a maratont. A nőknél ebben a kategóriában a Virágszálak győztek 2 óra 42 perc 39 másodperces időeredményükkel.

Mindkét csapat az abszolút versenyben is első helyen végzett. A 3. kategóriában a Bakony-Alpin és Futóklub I. csapata nyert, 2 óra 28 perc 58 másodperces idővel, míg a nőknél a Szellő Lányok voltak a legfürgébbek 3 óra 12 perc 1 másodperces eredményükkel.
Miután az összes csapat célba érkezett , a nap programja a támogatók ajándékainak kisorsolásával zárult.

Címkékolimpiasport