Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Országgyűlésben is megköszönték a Magyar Honvédség munkáját

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Országgyűlés Hivatala |  2021. február 22. 21:00

A Magyar Honvédség teljes képességével a járvány elleni küzdelem szolgálatában áll – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az Országgyűlés tavaszi ülésszakának február 22-i, hétfői ülésén.

Nemeth Szilard

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az azonnali kérdések és válaszok órájában intézett kérdést Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez „Hogy segíti a Magyar Honvédség a járvány elleni védekezést?” címmel. A tárcavezető távollétében a képviselőnek Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes válaszolt.

Németh Szilárd elmondta: a Magyar Honvédségre eddig is minden veszélyhelyzetben számíthattak az állampolgárok. Utalt a vörösiszap-katasztrófára, az elmúlt évtized árvizeire, a 2013-as rendkívüli hóhelyzetre és a 2015-ös bevándorlási hullámra, amelyek védekezésében mind részt vettek a magyar katonák. A miniszterhelyettes hangsúlyozta: most sincs ez másképp, a Magyar Honvédség teljes képességével, létszámával, és minden rendelkezésre álló eszközével a járvány elleni védekezést szolgálja. Mint mondta: a magyar katonák a szociális intézmények, az iskolák fertőtlenítése, a közrend fenntartása, a határok védelme, a korridorok biztosítása, a kórházparancsnoki rendszer bevezetése mellett a katonai gondolkodással, a fegyelmezettséggel, a bajtársiassággal, az esküjükben foglaltak maradéktalan teljesítésével is példát mutatnak a társadalomnak.

Viszontválaszában Simicskó István megköszönte a Magyar Honvédség áldozatos munkáját és szerepvállalását a járvány elleni küzdelemben. Mint fogalmazott: a magyar emberek, a társadalom mellett a kormány is tudja, hogy számíthat a katonákra, ezért a jövőben is minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a Magyar Honvédség hasonlóan magas színvonalon teljesítse feladatait.

OGY_NémethSzilárd_02.22 (2)