Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ötödik helyet szerezte meg a Honvéd Dream Team

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 29. 19:02

Elégedetten indulhat hazafelé a Honvéd Dream Team Gepárdok triója a Budapest-Bamako versenyről. Péntek délután kettő órakor célba ért a Honvéd Dream Team triója. A Bálint Zoltán-Gazdag Ákos-Barkó István hármas a hatodik helyről ötödik helyre küzdötte fel magát. A katonák szerint a futam két hete pillanatok alatt elröppent.

„Kell egy kis idő, amíg leülepszik bennünk az elmúlt két hét sok-sok eseménye, a nagy kaland, a homok és a számos  izgalmas feladat"- mondta a honvédelem.hu-nak Bálint Zoltán már a marokkói Agadirból jelentkezve.
„Nagyon sok tapasztalattal gazdagodtunk a versenyen, de a versengésen kívül az is fantasztikus élmény volt, hogy láthattuk – ha csak futtában is – az afrikai országokat, megismertük a lakóit és amit tudtunk, segítettünk nekik" – mondta Zoltán, aki hozzátette: „Egy kis faluban megállva gyerekek mezítláb és papucsban szaladtak oda hozzánk, mi pedig adtunk nekik zsírkrétát, színes ceruzát, mindenféle írószert. Ez azért is volt jó, mert láttam, hogy néha a sokszor beszürkült világunkban elfeledkezünk arról, hogy emberek a világ másik felén másképpen élnek, mint mi" – mondta a pilóta.

 

„Nagyon pozitív volt az elmúlt időszak számomra is, mind navigáció, mind a társaság és az élmények szempontjából. Sok helyi lakossal ismerkedtünk, általában segítőkészek voltak, segítettek, ha eltévedtünk"- mondta a honvédelem.hu-nak Gazdag Ákos, aki azt is említette, hogy a két hét úgy repült el, mintha csak egy perc lett volna. „Összesen kétszer volt problémánk a kocsival, ám egyetlenegyszer sem kaptunk defektet, tulajdonképpen csak apróbb javításokra szorult a kocsi" – hangsúlyozta a navigátor, és hozzátette: 3000 méter magasban autókázni óriási élmény.

Barkó István szintén csak pozitívumokat emelt ki a két hetes kalandtúráról. „Ahhoz képest, hogy a verseny előtt csupán néhány héttel ismerkedtem meg a csapat többi tagjával, nagyon jó hangulat alakult ki az autóban, és ez volt az egész versenyen a legfontosabb"-mondta. A honvédelem-hu érdeklődésére azt is elárulta, a francia szakasz bizonyult a legnehezebbnek – akkor a csapat pontot is vesztett. „Szűk volt a beérkezési limitidő, ám szerencsére a következő napok meghozták a sikert, és onnantól kezdve száz százalékosan teljesítettük a feladatainkat"-tette hozzá.

CímkékNATO