Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ünnepek alatt is őrizni kell a határt

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 22. 15:58

A határvédelmi feladatokba bevont katonáknál tett látogatást Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a karácsony előtti napokban.

MH PK_látogatás_kapott (2)

A látogatás Hódmezővásárhelyen kezdődött az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokságán, ahol Imre István ezredes, a kötelék parancsnoka fogadta Korom Ferenc vezérezredest. A Magyar Honvédség parancsnoka a látogatás alkalmával tájékoztatást kapott a vezetés-irányítási rendszerről, a határvédelembe bevont manőver erők elhelyezkedéséről, létszámáról, jelenlegi feladataikról és a járványügyi intézkedések alkalmazásáról.

A látogatás célja az volt, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka az ünnepek alatt szolgálatot teljesítő katonák élet- és munkakörülményeit személyesen is megtekintse: ellátogatott a határvédelmi feladatokba bevont manőverszázadokhoz, valamint a logisztikai erőkhöz is.

Korom vezérezredes nem üres kézzel érkezett a határra: Benkő Tibor honvédelmi miniszter ajándékcsomagja mellett, személyes ajándékát, egy mobiltelefonok töltésére is alkalmas külső akkumulátort adott minden katonának, aki szolgálatban lesz karácsonykor a határon.

„Nem egyszerű időszakot tudhatunk a hátunk mögött, hiszen számos feladatot végeztek el a Magyar Honvédség katonái ebben az évben. Köszönöm, hogy a szeretet ünnepén, a családjuktól távol is a hazájukat szolgálják” - fogalmazott Korom Ferenc vezérezredes az ajándékok átadásakor.

A Magyarországra nehezedő migrációs nyomás ellenére a Magyar Honvédség katonái a határvédelmi szerepvállalásnak megfelelően - a korábbi időszakhoz hasonlóan - az ünnepek alatt is magas színvonalon teljesítik feladataikat a déli határszakaszon.