Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az USA légiereje Afganisztánban teszteli az Avengert

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / FlightGlobal |  2011. december 16. 17:32

Az USAF megrendelt egy Predator C Avenger típusú pilótanélküli repülőgépet az amerikai General Atomics cégtől. A szerződés értékét nem hozták nyilvánosságra a felek. Az Avenger számára előírt tesztrepüléseket Afganisztánban kell, hogy teljesítse.

A repülőszerkezet beszerzésére a sürgős hadműveleti szükségletek program keretein belül kerül sor, amely lehetővé teszi a technikai eszközök hadseregben történő rendszeresítéséhez szükséges folyamat lerövidítését is.

A sugárhajtóművel ellátott Avenger maximális sebessége 740 kilométer/óra, csúcsmagassága pedig 18,2 kilométer A pilótanélküli repülőgép rendelkezik belső fegyverrekeszekkel, valamint nyolc (szárnyanként négy-négy) külső függesztési ponttal, amelyeken összesen 907 kilogramm tömegű fegyverzet hordozására képes.

Az Egyesült Államok rendszeresen hajtja végre új haditechnikai eszközeinek tesztjeit Afganisztánban. Az ázsiai ország légterében már repültek olyan pilótanélküli repülőgépek, mint az MQ-8B Fire Scout, Switchblade, K-MAX, valamint az A160 Hummingbird. A tesztek eredményeit követően az amerikai hadsereg képviselői javaslatot készítenek a további fejlesztésekhez.