Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az utolsó állománygyűlés a „hadkiegen”

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. november 16. 9:30

Az utolsó állománygyűlést tartották meg november 14-én, hétfőn Szolnokon, az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokságon. Az alakulat 2007 óta működött ebben a formában, ám megszűnésével nem tűntek el Kelet-Magyarországról a toborzók és érdekvédők, hiszen november 15-től az alakulat jogutódja az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság.

Az utolsó állománygyűlésen részt vett Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Bozó Tibor dandártábornok, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka, helyőrségparancsnok, valamint a város, a védelmi hivatalok és a katonai szervezetek képviselői.

1595927433
Beszédében  Orosz Zoltán altábornagy méltatta az alakulat elmúlt négy évben végzett munkáját. Farkas Imre ezredes, a megszűnő alakulat parancsnoka pedig nemcsak a hadkiegészítő parancsnokságtól köszönt el, hanem azoktól a munkatársaktól is búcsút vett, akikkel az elmúlt egy évben együtt szolgált Szolnokon. Beszédében utalt a korábbi parancsnok, Bus Gábor ezredes példaértékű munkájára, és köszöntötte az új szervezet parancsnokát, Vanyur Tibor ezredest is.

„Az ön katonai szervezete egy nagyon jól felkészült, nagy munkabírású állományt vesz át. Kérem, vigyázzon rájuk!" – mondta Farkas ezredes.

Az állománygyűlésen az ezredes elköszönt azoktól a kollégáktól is, akik hamarosan befejezik aktív katonai pályafutásukat. A parancsnok Paulo Coelho szavaival búcsúzott: „A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra."

Farkas ezredes elismeréseket – emlékpajzsot és csapatérmet – is átadott azoknak, akik hosszú éveken át kiemelkedő munkát végeztek a hadkiegészítő parancsnokságon.

„Büszke voltam arra, hogy katona lehettem. Büszke arra, hogy eljuthattam az ezredesi rendfokozatig. Büszke arra, hogy külszolgálaton egy zászlóalj parancsnoka lehettem. Büszke arra, hogy az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese, Hódmezővásárhely helyőrségparancsnoka és az önök parancsnoka lehettem. És büszke arra, hogy az itt ülő parancsnoktársaim közül többüknek a barátságát bírom" – köszönt el munkatársaitól Farkas Imre ezredes.

1595927434

 Fotó: Plesznik Ferenc nyugállományú őrnagy