Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszöntő a katonai pénzügy napján

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 16. 9:51

Az alábbiakban Hende Csabának, a Magyar Köztársaság honvédelmi miniszterének a katonai pénzügy napja alkalmából írt ünnepi köszöntőjét olvashatják el.

Tábornokok! Tisztek! Tiszthelyettesek! Kormánytisztviselők! Közalkalmazottak!


November tizenhatodika az immáron 61 éve önálló katonai pénzügy napja. Ebből az alkalomból köszöntöm önöket, a katonai pénzügyi szolgálat területén dolgozó hivatásos, szerződéses és közalkalmazott munkatársakat!

A korszerű hadviselésben a pénzügyi feladatok ellátásának szakszerűsége, pontossága, folyamatossága, összehangoltsága, irányítottsága és vezetettsége döntő tényezője a sikeres katonai tevékenységeknek. Nálunk, a mi hadseregünkben is így van ez.

A 2012. évi költségvetési hiánycél tartását biztosító államháztartási feladatok és elvárások − az idei évhez hasonlóan − jelentős szakmai kihívásokat tartalmaznak sok más szakág mellett a pénzügyi szolgálat részére is. A Magyar Honvédség számára az elkövetkezendő időszak is rendkívül precíz, pontos és hatékony pénzügyi tervezést, valamint folyamatos felülvizsgálatot igényel. Különösen fontos ez annak érdekében, hogy a honvédség képességeit – a szűk mozgástér ellenére – továbbfejlesszük, nemzetközi presztízsét megőrizzük. Éppen ezért a jövő feladatai önöktől továbbra is magas színvonalú tudást, szakmaiságot, kitartást, áldozatkészséget követelnek.

Elismerésemet fejezem ki azért, hogy az itt szolgáló és dolgozó szakemberek kreativitásukkal, a problémák hatékony, gyors megoldásával, magas szintű ismereteikkel biztosítják a honvédség mindennapi működését. Kérem, hogy szakmai felkészültségükkel erősítsék hírnevüket és felelősségteljes szolgálatukat!

A katonai pénzügy ünnepén köszönöm példamutató helytállásukat, hogy a számos nehézség ellenére továbbra is kitartó hivatástudattal szolgálják hazánkat. Kívánok önöknek további eredményes munkát, szakmai sikereket, erőt és egészséget!

Budapest, 2011. november 16-án

Dr. Hende Csaba