Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kifelé az erdőből – 3. Bocskai Kupa

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2011. november 16. 10:43

Tájékozódási futóversenyt rendeztek november második hétvégéjén a Debrecen melletti Erdőspusztákon. A Honvédség és Társadalom Baráti Körök, valamint a Debreceni Honvéd Horgász- és Szabadidő Sportegyesület által szervezett, ideális körülmények között lebonyolított viadalon tizenkét kategóriában különböző távokon indulhatott el a csaknem száz futó. A 3. Bocskai Kupán katonák és civilek egyaránt rajthoz álltak.

A Vekeri-tó környékén kijelölt legrövidebb útvonal 2,2, a leghosszabb pedig 8,9 kilométer hosszú volt, ennek teljesítése közben kellett bizonyos tájékozódási pontokat megtalálniuk a résztvevőknek, akiknek mintegy fele volt katona.

A verseny központja − így az elektronikus időmérés is − a Víg-Kend Majorban volt, a célba érkezők itt fogyaszthatták el frissítőiket s egy-egy tányér babgulyást.

Valamennyi kategória első három helyezettje érmet és ajándékot kapott, amelyeket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár képviseletében dr. Lippai Péter ezredes, megbízott parancsnokhelyettes adott át.

1595927436
 
1595927436