Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Azonnali kérdésre válaszolt a honvédelmi miniszter a parlamentben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kovács Attila (MTI), archív |  2023. március 28. 8:10

Azonnali kérdésre válaszolt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Országgyűlés március 27-ei, hétfői ülésnapján.

miniszter - parlament

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Novák Előd azt kérdezte a honvédelmi minisztertől: hajlandó-e véget vetni a Magyar Honvédség „genderképzésének”? A képviselő kifogásolta, hogy a miniszter „hadi titoknak minősítette” ezen képzés tananyagát.

Kifogásolta azt is, hogy számos írásbeli kérdést tett már fel a honvédelmi miniszternek, ám nem kap választ azokra. Sorolta kérdéseit: hány magyar honvédet küldtek idegen országokba szolgálni? Mennyibe kerültek a magyar NATO-szerepvállalások?

Szalay-Bobrovniczky Kristóf megnyugtatta a képviselőt, hogy a tanfolyamon semmilyen, a nyugati genderideológiához köthető tartalom nem szerepel. A katonák azt tanulják meg, hogy eltérő kultúrákban milyen magatartásformák elfogadottak az eltérő nemek esetében, például az iszlám társadalmakban.

A honvédelmi miniszter beszámolt arról is, hogy a tanfolyamot a jövőben műveleti kulturális tudatosság tanfolyamnak nevezik. Elmondta azt is: azon kérdésekre nem ad választ a képviselőnek, amelyek titkos minősítésű tartalmat firtatnak.