Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Azonnali segítséget nyújt Törökországnak a Magyar Honvédség

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerő felvételei |  2023. február 11. 13:43

Katonai sátrakat ajánlott fel a Magyar Honvédség a törökországi természeti katasztrófa következményeinek enyhítésére február 11-én, szombaton. Az 50 darab 63M csapatsátort Dunaharasztiban adták a török fél logisztikai munkatársai részére.

_SNJ2416

A nagy stabilitású honvédségi katonai sátrak jellemzője az egyszerű és gyors telepíthetőség, áttelepíthetőség különböző talaj- és szélsőséges éghajlati viszonyok mellett is. Sokrétű felhasználása mindössze a belső berendezésen és kialakításon múlik, így szálláshelyen túl adminisztratív, egészségügyi, vagy akár raktározási feladatok végzésére is alkalmassá tehető. A sátrak összefűzhetőségének köszönhetően hasznos területe tetszőleges méretben sokszorozható. Fűtőberendezés telepítésével beltere fűthető, matracok elhelyezésével sátranként akár 8 fő ideiglenes elszállásolására is alkalmas.

A Magyar Honvédség azonnali segítségnyújtásaként felajánlott ötven darab 63M katonai sátrat a török fél dunaharaszti logisztikai központjában vették át, ahonnan a segélyszállítmány közúton indul el hamarosan Törökországba.