Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Azonos értékrend mentén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldala |  2023. október 12. 14:34

A két állam történetében először Georgia és hazánk közös kormányülést tartott a Kelet-Európa és Nyugat-Ázsia határán fekvő országban október 11-én és 12-én. Az Orbán Viktor kormányfő vezette magyar küldöttségnek tagja volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Georgia (2)

„A veszélyek korában nagyon fontos, hogy legyenek velünk egy értékrendet valló, megbízható szövetségeseink, akikkel rendszeresen egyeztetünk. Egy hónapja Budapesten, most Tbilisziben találkoztunk Juanser Burchuladze védelmi miniszter kollégámmal” – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf közösségi oldalán.

A közös kormányülést kísérő tárgyalások keretében, a két ország ipari kooperációjának elmélyítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Levan Davitashvili, Georgia miniszterelnök-helyettese, gazdasági és fenntartható fejlődési minisztere és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. A fejlett technológiák és innovációk ipari célú fejlesztésében az olyan újonnan megjelenő digitális technológiák kiemelt szerepet kapnak, mint a mesterséges intelligencia, az adatgazdaság, a Big Data, az 5G hálózatok, a BlockChain és a dróntechnológiák.

Georgia (3)