Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balaton madártávlatból

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 9. 8:43

30 évvel az utolsó polgári szervezésű Balaton-átrepülés után először idén június végén került megrendezésre a Balaton-átrepülés, Badacsonytomaj – Zánka – Fonyód – Balatonszemes térségében. Ha ejtőernyőzés, akkor onnan a Magyar Honvédség, valamint az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj sem maradhat el.

Az alakulatot 3 fő képviselte a rendezvényen. Az ejtőernyős ugrás 4000m-ről történt, az ugrók azonnali nyitás után távrepülést hajtottak végre kötelékben 5-6 km távolságra a földetérési területtől.

A résztvevő állomány nagyteljesítményű katonai ejtőernyőkkel hajtotta végre az ugrást.
A felszállás Kaposújlakon történt L-410 típusú repülőgéppel, a kiugrás Zánka térségében, az északi part fölött, a földetérés pedig Balatonszemesen a (déli) parton kijelölt 100×50 m-es területen.

Bár az eseménynek tétje nem volt, nem voltak helyezések, de a feladat távrepülésként beilleszthető a kiképzési rendszerbe, ezen felül az eseményen való részvétel igen jó alkalom volt a Magyar Honvédség népszerűsítésére, a korszerű katonai ejtőernyőzés bemutatására, na meg persze a látvány sem volt utolsó…

Az eseményen ejtőernyős ugrást végrehajtó állomány:

Várnagy Gyula alez. /MH ÖHP/

Fehér Zsolt ftőrm. /MH 34. BLKMZ/

Dallos Renáta ftőrm. /MH 34. BLKMZ/

Farkas Ferenc tőrm. /MH 34. BLKMZ/