Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balesetnél nyújtottak segítséget

Szöveg: MH 6. TVE | Fotó: 31. TVZ |  2022. augusztus 3. 8:39

Közlekedési balesetnél nyújtott segítséget az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred (MH 6. TVE) 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóaljának (31. TVZ) két katonája, Matán Csaba főhadnagy és Bodnár Kitti önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester július 28-án.

segítségnyújtás_1

A honvédek a 7-es számú főúton Székesfehérvárra tartottak,  amikor Szabadbattyán belterületén egy kijelölt gyalogos átkelőhelynél szemtanúi voltak annak, hogy egy motoros - a vészfékezés ellenére – elütött egy úttestre lépő gyalogost, és az ütközés következtében mindketten az úttestre estek. Matán főhadnagy azonnal kiszállt a járműből, hogy a sérültek segítségére siessen, Bodnár őrmester pedig hívta a 112-es segélyhívó számot.

A motoros nem sérült meg, viszont a gyalogos zavart, sokkos állapotba került, mindkét lábán és a fején is sérüléseket szenvedett. Bodnár őrmester telefonon tájékoztatta a mentőszolgálatot és a rendőrséget a sérültek állapotáról, a baleset helyszínéről és arról, hogy mi történt. A hatóságok kiérkezéséig a mentőszolgálat diszpécserének utasításait követve ellátták a sérültet, akinek a felügyeletét néhány perc után egy, a helyszínre érkező szabadnapos ápolónak adták át.

Ezt követően, a rendőrség és a mentők kiérkezéséig a két katona - a további balesetek elkerülése érdekében - a forgalom lassításában és irányításában vett részt.