Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bátrak előnyben!

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: 17. TVZ |  2023. augusztus 10. 16:07

Véget ért a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett idei első harcos tematikájú honvédelmi tábor Soponyán.

11

Az első nap sorakozóval és táborparancs kihirdetésével indult, majd csapatépítéssel és Gripen szimulátor kipróbálásával folytatódott. A hét folyamán – a harcos tematika révén – természetesen nem maradhatott el a paintball, valamint a túlélési és tereptan ismeretekkel való ismerkedés sem. Emellett az elsősegélynyújtás terén a táborozók megtanulták, miként kell szakszerűen újraéleszteni valakit és azt is, hogy mi a teendő eszméletvesztés esetén. A fiatalok egy teljes napot töltöttek el Pákozdon, a Katonai Emlékparkban, ahol lézerharcban és akadálypályán mérethették meg magukat, majd a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadasparkba tettek kirándulást, végül rövid menetgyakorlattal zárták a délutánt.

A diákok a fentiek mellett számos további élménnyel gazdagodtak: Balatonkenesén a strandolás mellett vízi akadálypályán tehették próbára képességeiket, Soponyán pedig Airsoft céllövő verseny várta őket. A záróünnepségén a bátor résztvevők átvették jól megérdemelt obsitleveleiket, a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó táborozó pedig a hagyományos vörös barett sapkát.