Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bázis Mezei Futóbajnokság Szolnokon

Szöveg: Szurmay Zoltán |  2008. április 3. 9:30

Bázis Mezei Futóbajnokságot rendezett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis április 2-án a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A délelőtti sportprogramra meghívták az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison települt többi alakulat sportolóit.

Részt vettek az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a ZMNE Repülőműszaki Intézet futói is.
Két versenyszámot szerveztek, e szerint jelölték ki a pályákat. A hat kilométeres távot sportöltözetben kellett lefutni.

A másikat bakancsban, katonai ruhában. Ez a táv három kilométeres volt. Az egyenruhás és a sportszereléses pályák hasonló erőkifejtést kívántak.

A talajra, a gyepre sem lehetett panasz, hisz azt hosszú évtizedek óta előszeretettel használják a sportrepülők és az ejtőernyősök is. Rendszeresen ugranak ide a bázison települt alakulatok katonái.
A hagyományos áprilisi megméretetésre ezúttal is jelentkeztek új résztvevők, ám kialakult egy törzsgárda, melynek tagjai rendszeresen neveznek. Ott volt a Helikopter Bázis parancsnoki állományának számottevő része.
A hölgyeknél nem, csak a férfiaknál volt harmincöt év fölötti és alatti korcsoportos megosztás. A szervezők a katonás jelleget erősítették a négyszer ezer méteres váltó megrendezésével, melyet gyakorlóban, gépkarabéllyal hajtottak végre. Lángossal, forró teával kínálták a távot teljesítetteket.

Fotó: Fekete Miklós