Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatán értekeztek a toborzók

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 3. 9:28

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár adott helyet április 2-án az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kihelyezett parancsnoki értekezletének.

Az esemény nem csak a nyugat-magyarországi megyék Toborzó és Érdekvédelmi Irodái katonáinak jelentett különlegességet, hanem a tatai Lövészdandár szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bírt.

Mégpedig azért, mert az első kézből szerzett tapasztalatok szinte elengedhetetlenek ahhoz, hogy a megyei toborzó és érdekvédelmi irodák toborzói a hozzájuk szerződéses katonai szolgálatra jelentkező állampolgárokat a legteljesebb mértékben tájékoztathassák leendő alakulatukról, a várható feladatokról, és a munkakörülményekről – mondta el megnyitójában Huszti András dandártábornok, a dandár parancsnoka.
Hozzátette, hogy a dandár számos feltöltetlen tiszthelyettesi és legénységi beosztással rendelkezik, melyekre várjuk a jelentkező fiatalokat.

Ezután Kovács Sándor ezredes, az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka értékelte a megyei toborzó irodák elmúlt havi tevékenységét, és ismertette az előttük álló feladatokat.
A toborzók eközben a laktanyával ismerkedtek. Megnézték a nőtlenszállókat, megismerkedtek a dandár technikai eszközeivel, fegyvereivel, és elbeszélgettek azok kezelőivel, hasznos információkat szerezve a tatai szerződéses katonák munkájáról.

Délután pedig Kozma Gábor őrnagy, a dandár személyügyi vezetője tartott szakmai előadást és az alegységek parancsnokainak bevonásával teremtett lehetőséget a szakmai kozultációra.

Kép és szöveg: Pogrányi Zoltán

CímkékENSZ