Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött a honvédaltiszt-jelöltek vizsgáztatása

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2012. június 29. 12:26

Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél a napokban befejeződött az a több modulból álló vizsgasorozat, amelynek során a jövő altisztjeinek elméleti és gyakorlati tudását mérték fel.

A győri alakulatnál megrendezett, három hónapos szakirányú felkészítés és a csapatgyakorlat a bizonyítéka annak, hogy az MH Altiszti Akadémia, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola és a légvédelmi rakétaezred kiválóan képes együttműködni egy-egy feladat megoldásában. A kihelyezett képzés során sikerült maradéktalanul elérni a megfogalmazott célokat, a honvédaltiszt-jelöltek átfogó képet kaptak a szakma jelenéről és jövőjéről, s ismereteiket a rendszeres légvédelmi tiszti és altiszti továbbképzések mellett a harcolók mindennapjaiba való betekintés is gyarapította.

Az elmúlt három hónap befejezéseként a tizenhárom leendő altiszt komplex légvédelmi szakmai vizsgán adott számot az eddig megszerzett ismereteikből. Most, hogy az utolsó akadályt is sikeresen leküzdötték, nyugodt szívvel készülhetnek az altiszti eskütételre, amelyet július 7-én a budai várban rendeznek meg.

1595937961

 
 Fotó: A szerző felvételei