Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Udinében tartózkodik a Honvéd Vezérkar főnöke

Szöveg: kormany.hu |  2012. június 29. 11:29

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke június 28-án hivatalos útra az olaszországi Udinébe utazott. A kétnapos eseményen Ausztria, Horvátország, Magyarország, Olaszország és Szlovénia katonai felső vezetői folytatnak tárgyalást a többnemzeti védelmi kezdeményezések lehetőségét vizsgálva.

A közös munka a biztonsági kérdések rendszeres egyeztetését jelenti a régió országai között.

Az együttműködés célja, hogy a régió országai között még eredményesebbé váljon a közös védelmi együttműködés a rendelkezésre álló pénzügyi források hatékonyabb felhasználásával; ezen belül is fontos pontként jelentkezik a párhuzamos gyakorlati és kiképzési tevékenységek, továbbá a védelmi ipari képességek régiós szintű összehangolása.

A most induló kezdeményezéshez az együttműködési alapokat a kiválóan működő Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (MLF – Multinational Land Force) fogja adni. Kezdetben a következő területre összpontosul a tevékenység: a biztonsági kérdésekre a régió területén, a katonai képességek kialakítására vonatkozó elképzelések kidolgozására, a katonai tevékenységek közül a műveleti szerepvállalásra és a kiképzés-oktatás területére, illetve a védelmi ipari képességek összehangolására.

 
1595937960
 
1595937960