Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött a szolnoki kadét repülőtábor

Szöveg: Hellán Andrea törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2020. augusztus 18. 9:44

A Honvédelmi Sportegyesület Szolnok által szervezett repülőtábor pár napja alatt megismerhették a résztvevők a repülés fantasztikus világát, és reméljük lesznek közöttük olyanok, akik hivatásuknak választják majd a katonai pilótapályát.

20200817_rept (2)

Itt tartózkodásuk egy hete alatt központi szerepet kapott a légierő megismerése és a repülés. A tábor utolsó napján, péntek reggel a szandaszőllősi repülőtéren kezdődött a nap. A gépek starthelyre történő kipakolását követően kezdődhetett a repülés. A fiatalok Ka-7-es vitorlázógépen és Movit SF-25 C Falke motorosvitorlázó gépen sajátították el a repülési elemeket.

20200817_rept (1)

A hét egyik legkedveltebb programja - amikor a helikopterbázison a táborozók elmehettek a MI-24, MI-17 és H-145M forgószárnyasokkal repülni - hatalmas élmény volt számukra, így a nap végére fáradtan de új tapasztalatokkal térhettek vissza a szállásukra.

20200817_rept (3)

A repülés mellett a fiatalok részt vettek két szakmai kiránduláson is, ahol a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis eszközeivel valamint állományával ismertették meg őket. A kiránduláson betekintést nyerhettek a katonák mindennapjaiba és szélesebb ismereteket szereztek a katonai repülés fortélyairól. Mivel a történelem is nagyon fontos, ezért a táborozók egy tárlatvezetésen is részt vettek a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban. A táborlakóink felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértek haza az egy hetes tábor után.