Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: építjük a jövőt!

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2021. november 23. 18:23

Kolozsvári György posztumusz hadnagyról nevezték el az MH 25. Klapka György Lövészdandár teljeskörűen felújított sportcsarnokát november 23-án, kedden. A tatai alakulat Afganisztánban hősi halált halt katonájának nevét viselő létesítmény átadásán és emléktáblájának avatásán jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Sportcsarnok névadó és átadó ünnepség KLAC7068

A honvédelmi tárca vezetője a tatai alakulatnál zajló objektumfejlesztések kapcsán elmondta: „egy olyan laktanya megújulási folyamatának lehetünk a szemtanúi, amely magában hordozza az új technikai eszközök befogadását és az ennek megfelelő infrastruktúra megteremtését. Valamint magába foglalja a katonák egyéni felszerelését, ruházatát és fegyverzetét, a kiképzési objektumokat, mint ez a sportcsarnok. Emellett méltó megemlékezést biztosít nekünk, hogy emlékezzünk elveszített katonabajtársunkra”. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: a most átadott sportcsarnok azt a célt szolgálja, hogy a katonák megfelelő és modern körülmények között készülhessenek a fizikai kihívásokra és egészségüket megőrizve, mindig bevethetőek legyenek. „Mutassanak példát helytállásból, hősiességből megjelenésük és viselkedésük alapján” - tette hozzá Benkő Tibor.

Sportcsarnok névadó és átadó ünnepség KLAC7045

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka beszédében kiemelte: 2020-ban kezdődött a 40 évig használaton kívül lévő tornaterem fejlesztése, felújítása az alakulat, valamint a Honvédelmi Minisztérium támogatásával. „Kétszáz millió forint ráfordításával tudtuk megvalósítani a teljeskörű külső és belső felújítást, gépészetet, légkondicionálást, valamint a vizesblokkokat és a tetőcserét” – mutatott rá Lőrincz Gábor dandártábornok. A sportcsarnok névadója kapcsán a dandár parancsnoka kiemelte: „Kolozsvári György posztumusz hadnagy személyében egy olyan altisztről beszélünk, aki az alakulat minden katonájának példát mutat.”

Sportcsarnok névadó és átadó ünnepség KLAC7105

A Kolozsvári György sportcsarnok belső elrendezése, valamint a beszerzett eszközpark lehetővé teszi, hogy az elkészült csarnok multifunkciós legyen. Így az egyéni sportolás lehetőségének biztosítása mellett, irányított formában, szakasz szintű katonai testnevelés kiképzés foglalkozásokat is tartani lehet benne, akár két-három külön foglalkozást egy időben.

Sportcsarnok névadó és átadó ünnepség KLAC7145

A létesítmény átadásán jelen volt - mások mellett - dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Bencsik János, a Komárom-Esztergom megyei 1. választókerület országgyűlési képviselője, valamint Michl József, Tata város polgármestere.