Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: már vannak magyar fejlesztések is

Szöveg: hirtv.hu |  2020. december 21. 21:33

Új fegyverek, harci- és légijárművek. Félidőben Magyarország újkori történetének egyik legnagyobb haderőreformja. Tíz év alatt 3500 milliárd forintból újul meg a Magyar Honvédség. De milyen előnyökkel jár egy ütőképes, modern hadsereg? A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Benkő_Tibor_HírTv

Benkő Tibor kijelentette, hogy a Zalaegerszegen telepített üzem elsődleges célja a Magyar Honvédség elöregedett gépparkjának lecserélése, modern, korszerű harci-és szállítóeszközökre. A projekt közösen valósul meg a Rheinmetall vállalattal. Az üzem a gépek összeszerelése mellett kutatási és fejlesztési tevékenységet is folytat majd. A magyar haderő kiszolgálása mellett cél a nemzetközi piacon való értékesítés is.

Benkő Tibor közölte továbbá, hogy Várpalota térségében létrehoznak egy lőszergyárat is, szintén a Rheinmetall vállalattal karöltve.

A nemrég beszerzett izraeli fejlesztésű Vaskupola rendszerről a honvédelmi miniszter elmondta, hogy a világ legmodernebb radarrendszere, mely képes beazonosítani, detektálni különböző légi célpontokat, akár tüzérségi lőszereket is.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Forrás: hirtv.hu